Se alt om roulette regler her: Sådan fungerer spillet!

I denne artikel finder du en grundig indføring i de basale roulette regler – herunder en gennemgang af de forskellige former for bets og meget mere.

roulette regler

For at blive en vindende roulette spiller, er det vigtigt at kende roulette reglerne, dem alle sammen. Du risikerer trods alt penge, så jo bedre du forstår roulette spillet og dets mange nuancer, des stærkere står du stillet.

I denne artikel kan du lære de basale roulette regler og få en forståelse for hvordan spillet virker og hvilke typer bets du kan foretage. Når du er nået til vejs ende, vil du have en dyb forståelse for roulette reglerne, så du kan komme i gang med at spille.

De grundlæggende roulette regler

 1. Roulette starter altid med at spillerne foretager et bet
 2. Dealeren sender en kugle ind i den roterende roulette
 3. Mens kuglen spinner, siger dealeren “ikke flere bets, tak”
 4. Det er nu ikke længere tilladt for spillerne at placere flere bets
 5. Kuglen lander på et nummer i roulettehjulet. Hvis der er spillere der satsede på nummeret, farven eller talrækken, belønnes de med en gevinst svarende til oddsene for deres bet.

Som du kan se er roulette reglerne ret simple. På mange måder minder spillet om Lotto. I roulette behøver du dog ikke en bestemt talkombination for at vinde, ligesom du har flere betting muligheder. Du kan fx satse på at kuglen lander på et bestemt nummer eller en bestemt farve. I roulette reglerne er der grundlæggende to typer roulette bets: Inside bets og outside bets.

Inside bets

Med et inside bet satser du på at kuglen lander på et eller flere numre. Nedenfor finder du en gennemgang af de forskellige typer inside bets der findes på rouletten.

 • The straight up:  Du satser dine penge på et eller flere numre ved at placere dine chips på det eller de numre på roulette-bordet. Rammer du rigtigt, vinder du 36 gange dine penge igen. Med et europæisk roulettehjul er casinoets fordel 2,70 %, mens den er 5.26 % for et amerikansk roulettehjul.
 • Split bet: Med et split bet satser du på to numre ved at placere dine chips på linjen mellem de to numre. Lander kuglen på et af de to numre, vinder du dine penge 18 gange igen.
 • The street bet: Her satser du på tre nummer på en gang ved at placere dine chips på yderkanten af de tre numre. Et vindende bet giver 12 gange pengene igen. Et street bet kaldes også en trio eller “the side bet”.
 • Square bet: Som du næsten kan regne ud, satser du her på fire numre på samme tid. I praksis foregår det ved at du placerer dine chips i skæringspunktet mellem de fire tal. Det betyder også at tallene skal forme en firkant – deraf navnet. Med et square bet kan du vinde dine penge 9 gange igen, hvis kuglen lander på et af de fire numre.
 • The five number bet: Her satser du på tallene 0, 00, 1, 2 og 3. Rammer du et af de fem numre, vinder du dine penge 7 gange igen. Bemærk at dette bet kun er muligt på et amerikansk roulettehjul, da tallet 00 skal indgå. I øvrigt er husets fordel her hele 7,89 %. Derfor er det ikke et særligt fordelagtigt bet.
 • The line bet: Her satser du på seks numre på en gang ved at placere dine chips på yderkanten af de tal du vil satse på. Et vindende bet giver 6 gange pengene igen.

Outside bets

Udover at satse dine penge på et eller flere tal, kan du også satse på at kuglen lander på en bestemt type tal – fx lige eller ulige numre. Denne form for bets kaldes outside bets. Der er flere forskellige slags outside bets ifølge roulette reglerne:

 • The column bet: Roulette bordet kan deles op i tre kolonner, hvor den første dækker tallene 1-35, den næste tallene 2-34 og den sidste tallene 3-36. Med et column bet satser du på at kuglerne lander på et tal indenfor en af disse kolonner. Et vindende bet giver pengene 3 gange igen. Lander kuglen på nul, mister du dine penge.
 • The dozens bet: Ligesom bordet kan deles op i kolonner, kan det også deles op i rækker. Den første inkluderer tallene 1-12, den næste tallene 13-24 og den sidste tallene 25-36. Med et dozen bet satser du på at kuglen lander inden for et af disse intervaller. Da vinderchancen er den samme som ved et column bet, er oddsene også de samme – nemlig 2 til 1. Bemærk at hvis kuglen lander på nul, taber du dine penge.
 • Odd or even bet: Som navnet antyder satser du på at kuglen lander på et lige eller ulige tal. Odds er her 1 til 1 – dvs. at du får det dobbelte af din indsat tilbage, hvis du vinder. Lander kuglen på nul, er dine penge tabt. 
 • High or low bet: Her satser du på at kuglen lander på et af de lave tal (1-18) eller et af de høje tal (19-36). Et vindende bet giver pengene 2 gange igen – præcis som med et odd eller even bet.
 • Red or black: Den sidste mulighed er at satse på at kuglen rammer enten et rødt eller sort tal. Også her er oddsene 1 til 1. Lander kuglen på nul, taber du dine penge.